Over Biggelaar Groen

Biggelaar Groen is een aannemer in de groensector met jarenlange ervaring in het aanleggen en onderhouden van groen in de openbare ruimte zoals woonwijken, parken en landgoederen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het rooien van bomen, dienstverlening bij calamiteiten, reinigingsdiensten, gladheidbestrijding en het verwijderen van graffiti.

Het begin van Biggelaar Groen BV

Hoveniersbedrijf van den Biggelaar is opgericht in 1979 door Frens van den Biggelaar. Het van origine onderhoudsbedrijf is ontstaan door zijn hobby en vriendschap voor de natuur. Naast het hoveniersbedrijf was er ook een tuincentrum aanwezig op de Hooidonk 1 in Den Dungen.

Frens
Luchtfoto

Biggelaar Groen BV

In 2003 hebben Frens en zijn vrouw Mia besloten hun bedrijf, opgericht onder de naam ‘Flora Groen’, over te doen aan Roel Jansen. De insteek daarbij was dat Frens wilde dat zijn bedrijf op dezelfde manier zou worden voorgezet en waarbij de medewerkers centraal staan in de bedrijfsvoering. Roel heeft het bedrijf in de jaren tussen 2003 en 2019 voortgezet en de werkzaamheden voor (semi) overheden verder uitgebreid. In deze periode is het bedrijf doorgegroeid tot een middelgroot groenvoorzieningsbedrijf met zowel een duurzaam machinepark als een duurzaam kantoorpand en werkplaats!

In 2010 is het hoveniersbedrijf van den Biggelaar omgedoopt tot de naam: Biggelaar Groen BV. Een kort maar krachtige naam wat de veelzijdigheid laat zien van alle werkzaamheden die verricht worden. Hierbij dient het onderhoud van groen als basis voor allerlei werkzaamheden die in de openbare ruimte voorkomen.

Biggelaar Groen BV

Rens

Overname Rens Bonekamp
Sinds 2020 heeft Rens Bonekamp de ‘spreekwoordelijke touwtjes’ overgenomen van Roel Jansen. Ook hij wilde het bedrijf op dezelfde wijze voortzetten en zorgen voor zo min mogelijk veranderingen. Immers, wat goed gaat behoeft geen verandering.Juist het maken en uitvoeren van ‘mooi’ werk met enthousiaste collega’s vormt de dagelijkse behoefte in onze bedrijfscultuur.
“Samen met onze collega’s leveren we dagelijks een bijdrage aan een groene(re) en gezonde leefomgeving.”

Rens-website-768x1024

Onze werkwijze

Biggelaar Groen kenmerkt zich door zijn hoge service gerichtheid met een 24-uurs mentaliteit, waarbij werkzaamheden met een goede prijs-kwaliteit verhouding op praktische en professionele wijze worden opgepakt. Vakmanschap, kwaliteit en een duurzame aanpak vormen al meer dan 40 jaar onze drijfveren met als doel het creëren van een groene leefomgeving.

Het motto van de oprichter van Biggelaar Groen, Frens van den Biggelaar, is nog altijd van kracht in de dagelijkse bedrijfsvoering: ‘De wereld een stukje mooier en beter achterlaten dan hoe we het hebben aangetroffen.’

In onze werkwijze staan een persoonlijke aanpak en een praktische instelling centraal en denken we graag mee met onze klanten. Afspraken worden altijd nageleefd en in noodsituaties zijn we in staat om snel te handelen. Daarnaast spelen veiligheid, gezondheid en respect voor mens en milieu een belangrijke rol in onze bedrijfsvoering met extra aandacht voor duurzaam ondernemen.

Onze dagelijkse werkzaamheden centreren zich hoofdzakelijk tussen ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Waalwijk.

Landgoed D'n Hooidonk

Wist je dat?

Biggelaar Groen gevestigd is te midden van een bomentuin wat door Frens van den Biggelaar is aangeplant en de afgelopen 40 jaar is gegroeid naar een landgoed van inmiddels 7,5 hectare.

Landgoed D’n Hooidonk leent zich voor verschillende doeleinden en kent meer dan 1.800 boomsoorten met uiterst bijzondere variëteiten!

Neem een kijkje in de bomentuin
Denhooidonk